Utmärkelsen

Utmärkelsen 2017

Utmärkelsen 2017 – Anta Utmaningen!

Samverkan skola arbetsliv Sant

Under ett antal år har SAK-rådet genom priset Utmärkelsen uppmärksammat och premierat verksamheter som arbetar särskilt bra och kvalitativt med samverkan mellan skola och arbetsliv (SSA). Syftet med priset är att inspirera fler skolor och arbetsplatser att utveckla ett samarbete till nytta för elev, skola och arbetsliv. Vi vill gärna att ni medverkar!

För att delta i utmaningen behöver vi ta del av ert engagemang under 2016/2017. För att delta som arbetsgivare klicka här och för att delta som skola klicka här

Hör gärna av er till: emma.theiland-nilsson@grkom.se

 

Utmärkelsen för skolan

Från skolor önskar vi dokumentation som visar hur ni idag arbetar med entreprenörskap, samverkan mellan skola och arbetsliv samt studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar. 

Här finns förslag på hur skolan kan arbeta med SSA.

 

Utmärkelsen för arbetslivet

Från företag och arbetsplatser vill vi veta hur ni samverkar med skolor och elever, kanske ordnar ni studiebesök eller har anställda som föreläser för elever om hur ert företag/arbetsplats ser ut? Vi är också nyfikna på ert arbete med CSR och vilka kanaler ni använder för att säkra framtidens arbetskraftsbehov.

Här finns förslag på hur arbetslivet kan arbeta med SSA.

 

Tidigare vinnare

 

2009: Torslandaskolan i Gbg, Hotell och restaurangprogrammet, Ester Mosessons gymnasium, Göteborg, GTG, Göteborg, hedersomnämnande till Almåsskolan, Mölndal och Yrkesförberedande Centrum, Frölundagymnasiet, Göteborg samt Teknikprogrammet, Nösnäsgymnasiet, Stenungsund
2010: Aniaragymnasiet i Gbg och Smedingeskolan i Kungsbacka
2011: Torslandaskolan i Gbg, Företagsförlagda gymnasiet på Tjörn och ett hedersomnämnande delades ut till Angeredsgymnasiet i Gbg. 
2012: Ugglumskolan i Partille, Nösnäsgymnasiet i Stenungsund, Eklandia
2013: Hjällboskolan i Gbg, Angeredsgymnasiet i Gbg, Combitech AB
2014: Sinntorpsskolan i Mölndal, Aniaragymnasiet i Gbg, White Arkitekter i Gbg,  Westerstrands Urfabrik i Töreboda
2015: Sjumilaskolan (Göteborg); Elof Lindälvs Gymnasiesärskola (Kungsbacka), Speed Group (Borås)

Se filmen från Utmärkelsen 2012:

Och SAK-rådets film om samverkan mellan skola och arbetsliv: